SMA Energy System Large Scale

Biztonságos, stabil hálózatok

Ökológiailag intelligens, gazdaságilag megtérülő

Az SMA Grid Forming Solutions által támogatott energiatároló rendszerek sokoldalú előnyöket kínálnak. Nemcsak a sikeres energetikai átállás kulcsát jelentik, hanem stabil, biztonságos hálózatokat garantálnak a jövő generációi számára.

A hálózati stabilitás területén betöltött szerepük pedig - manapság, amikor egyre több hagyományos erőművet csatlakoztatnak le a hálózatról -, egyre fontosabbá válik. A befektetők, rendszerüzemeltetők és a rendszertulajdonosok profitálhatnak az új, megtérülő üzleti tervekből, és hozzájárulhatnak az alacsony kibocsátású, kedvező költségszintű energiaellátáshoz.

Előnyök

Megbízható, kontinenseken átívelő energiacserét tesz lehetővé

Megbízható, kontinenseken átívelő energiacserét tesz lehetővé

Csökkenti a hálózaterősítési és újraelosztási intézkedések szükségességét

Csökkenti a hálózaterősítési és újraelosztási intézkedések szükségességét

100%-ban tiszta energiával teszi lehetővé a stabil hálózatok működését

100%-ban tiszta energiával teszi lehetővé a stabil hálózatok működését

Garantálja az ellátás biztonságát

Garantálja az ellátás biztonságát

SMA Grid Forming Solutions

A Grid Forming szerepe döntő fontosságú abban, hogy a 100%-ig zöld energiaellátás stabil, jó ellenálló képességű hálózaton legyen biztosítható.


Brosúra letöltése  →

Az akkumulátoros tárolórendszerek többcélú hasznosítása

Az akkumulátoros tárolórendszerek többcélú hasznosítása

SMA Grid Forming

Pillanatnyi tartalék

Pillanatnyi tartalék

Az SMA Grid Forming Solutions alkalmazásával létrehozott energiatároló rendszerek rendszerszinten kínálnak pillanatnyi teljesítménytartalékot, így biztosítva az áramellátó rendszer stabilitását és biztonságoságát.

Rendszererősség

Rendszererősség

Az SMA Grid Forming segítségével a rendszer erőssége és rövidzárlati viszonyai javíthatók, így jó ellenálló képességű, jó feszültségminőséget szolgáltató áramellátó rendszerek hozhatók létre. Ennek köszönhetően még több megújuló energiatermelést és annak megbízható szállítását teszi lehetővé.

Rendszerhelyreállítás

Rendszerhelyreállítás

Az SMA Grid Forming Solutions alkalmazásával létrehozott energiatároló rendszerekkel gyorsan, biztonságosan végezhető el a helyi hálózat külső feszültség nélküli indítása. Jelenleg olyan piaci modellek kidolgozása van folyamatban, amelyek lehetővé teszik e döntő fontosságú képesség pénzügyi hasznosítását.

Hálózaterősítők

Hálózaterősítők

A nagy energiatároló rendszerekben a hálózaterősítő rendszerek az átviteli hálózat stratégiai pontjain helyezkednek el. Ezek növelik a meglevő átviteli rendszerek rugalmasságát, csökkentik a szűk keresztmetszeteket, valamint a költséges újraelosztási intézkedések szükségességét is.

A rendszer részletei
A Grid Forming Solutions rendszerarchitektúrája különböző alkalmazásokhoz is használható, így maximális rugalmasságot kínál

 • Akkumulátoros inverter

  Az SMA akkumulátoros inverterei a megfelelő időpontban, nagyon gazdaságosan töltik és sütik ki az akkumulátort a megfelelő töltöttségi szintre. Emellett ezek az inverterek minden olyan hálózati szolgáltatást elvégeznek inverterszinten, amire az SMA Grid Forming Solutions megoldáson belül a hálózat nélküli és hálózati üzemnél szükség lehet.

 • Akkumulátor

  Mérnöki szolgáltató csapatunk segít Önnek a rendszer felépítésében, és javaslatot nyújt a megfelelő akkumulátorkapacitásra és teljesítményre vonatkozóan.

 • Power Plant Manager

  Az SMA Power Plant Manager integrált megoldás a rendszerek megbízható vezérlésére és felügyeletére, valamint az eszközök központi szabályzására. A vezető invertertechnológiával és az SMA átfogó mérnöki szolgáltatásaival együtt mindez rendkívül pontos teljesítményt kínál a rendszer egész élettartama alatt. Mindemellett rugalmas felületeket is kínál a hálózati integrációhoz és az energiapiacon történő részvételhez.

 • SMA Monitoring

  Egyszerű, hatékony online felügyeletet kínál az Ön SMA energiarendszerei számára.

Az ügyfelek véleménye

Grid Forming - Példák az alkalmazásra
Az SMA globálisan elért eredményei

West Murray, Ausztrália
Az SMA megoldása biztosítja a szolárhozamot

Az ausztrál energiapiac üzemeltetője, az AEMO (Australian Energy Market Operator) végre feloldotta a generálási korlátozásokat öt, összesen több mint 350 MWp teljesítményű naperőműre vonatkozóan West Murray területén. Ezt az SMA innovatív vezérlőszoftvere tette lehetővé.

További információk  →

Bordesholm, Germany: A city with balanced energy – on and off grid

Bordesholm, Németország
Szabályozott energia egy egész város számára

Az észak-németországi Bordesholm közművei egy nagyméretű akkumulátoros tárolórendszerrel szabályozott energiát szolgáltatnak az európai közcélú hálózatra. Mindez igen jövedelmező üzleti modellt jelent.

Az akkumulátoros tárolórendszer a világ egyik legmodernebb szabályozott energiás erőművének számít.

További információk  →

Sint Eustatius, Karib-szigetek
Nagyméretű szigetüzemű rendszerek villamosítása

Ma St Eustatius teljes áramigényének 46%-át napenergia biztosítja. A hálózatképző inverterek szigetüzemben 10,5 óráig képesek 100%-os szoláraránnyal fenntartani a gázolajmentes üzemet. Összesen 5,9 MWh Li-ion tárolókapacitást integráltak energia-átállási és hálózati szolgáltatási céllal. Az SMA Fuel Solution megoldásnak köszönhetően évente kb. 4560 tonna CO2 takarítható meg.

További információk  →

Új minőséget teremtünk

Az SMA Grid Forming technológiát alkalmazó erőművek üzemeltetői és tulajdonosai profitálhatnak abból, hogy hálózati stabilitást nyújtó szolgáltatásokat kínálhatnak plusz bevételi forrásként, és ezzel az energiapiac fontos szereplőivé válhatnak.

További megoldások - SMA Energy System Large Scale

Olvassa el a Grid Forming megoldásokról szóló brosúránkat (angolul)

Brosúra
Olvassa el a Grid Forming megoldásokról szóló brosúránkat (angolul)

Tanácsadási időpont
Egyeztessen egyéni tanácsadási időpontot most

Hírlevél
Iratkozzon fel a Large Scale hírlevélre