SMA Home Storage - Nagy teljesítményű akkumulátor a páratlan rugalmasságért

Nagy teljesítményű akkumulátor a páratlan rugalmasságért

SMA Home Storage

Nagy teljesítményű tárolási megoldás

A moduláris SMA Home Storage akkumulátor integrálása az SMA Home Storage Solution-ba teljeskörű rugalmasságot kínál a háztulajdonosoknak. Így PV-rendszerüket bármikor bővíthetik, és maradéktalanul kihasználhatják a megújuló energiában rejlő lehetőségeket. A nagy teljesítményű, rugalmas akkumulátor tökéletes kiegészítése az SMA hibrid invertereinek, így jelenleg és a jövőben is lehetővé teszi az energetikai megoldások megfelelő kialakítását.

Napenergia, amikor csak szükség van rá

Akár gyenge napsütésben, akár a déli csúcsban - az SMA Home Storage mindig képes a napenergiát tárolni, és akkor rendelkezésre bocsátani azt, amikor éppen szükség van rá. Az akkumulátor rugalmasan méretezhető, azaz mindig az egyéni igényekhez szabható, élettartama pedig különlegesen hosszú, mintegy 8000 töltési ciklus. Az SMA Home Storage választásával a háztulajdonosok tudatosan kötelezhetik el magukat a minőség és a biztonság mellett, 10 éves garanciával1).

Elérhetőség

Elérhetőség

A tanúsítástól függően júliustól Magyarországon is elérhető.

További előnyök

Páratlanul rugalmas

Páratlanul rugalmas

 • Vékony, egymásra rakható, 3,2 kWh-tól 16,4 kWh-ig méretezhető kialakítás

 • Padlózatra, falra, ill. egymásnak háttal is szerelhető

 • Kültéri használatra is alkalmas (IP65 védelmi osztály)

Egyszerű telepítés, gyors üzembe helyezés

Egyszerű telepítés, gyors üzembe helyezés

 • Plug and play megoldás, automatikus üzembe helyezéssel

 • Előre méretre szabott kábelek a könnyű telepíthetőségért

 • A kapacitás bővítése 2 éven belül lehetséges

Jövőbiztos energiatárolás

Jövőbiztos energiatárolás

 • Intenzív használatra fejlesztve

 • Készen áll a jövőbeli energetikai megoldásokra is, amilyenek pl. a dinamikus tarifák és a virtuális erőművek (VPP)

 • Integrált külső feszültség nélküli indítási funkció tartalékellátáshoz (az SMA hibrid inverterivel együttműködve)

 • 8000 töltési ciklus és 10 év garancia 1)

Zökkenőmentes integrálhatóság és kompatibilitás

Zökkenőmentes integrálhatóság és kompatibilitás

1) A készüléket 30 napon belül regisztrálni kell az SMA termékregisztrációs oldalán, a my.sma-service.com címen. Az SMA gyári garancia feltételei érvényesek. További információkat az SMA.de oldalon talál.

SMA hibrid inverter

Az SMA Home Storage kompatibilis Sunny Tripower Smart Energy hibrid inverterünkkel.

A Sunny Tripower Smart Energy megismerése
SMA Sunny Tripower Smart Energy

SMA Home Storage

GYIK

Általános tudnivalók

Miért nem találja az inverter az akkumulátort?
 • Győződjön meg arról, hogy az inverteren a megfelelő firmware-verzió van telepítve. A Sunny Tripower Smart Energy-nek legalább 3.04.16.R vagy annál újabb firmware-verzióval kell rendelkeznie.

 • Ellenőrizze, hogy az akkumulátor és az inverter közötti kommunikációs kábel megfelelően van-e felszerelve, és nem sérült-e. A helyes pinkiosztás a Műszaki információkban található .

 • Indítsa újra az egész rendszert, és próbálja meg ismét.


Hogyan frissül az akkumulátor szoftvere?

Az akkumulátor a csatlakoztatott inverteren keresztül automatikusan megkapja az aktuális szoftvert. Az SMA az automatikus frissítések aktiválását ajánlja. Ez hosszú távon garantálja az optimális teljesítményt és biztonságot.


Mikor lesz elérhető az SMA Home Storage?

Az SMA Home Storage 2023 szeptemberétől lesz elérhető Németországban és Ausztriában. A Benelux-államok, Spanyolország és Olaszország később következnek.


Hogyan kaphatok árajánlatot az új SMA Home Storage-ra az invertert is tartalmazó teljes PV-rendszerrel együtt?

Kérésével forduljon az SMA disztribúciós partneréhez: SMA Hungary (sma-hungary.com). Megkeresését továbbítjuk a kiválasztott SMA Solar partnereknek, hogy ajánlatot készíthessenek Önnek.


Mi a garancia érvényessége az SMA Home Storage készülékre?

Az SMA Home Storage készülékre vonatkozó SMA gyári garancia időtartama két év. A tulajdonos számára további nyolc év garancia biztosítható, ha az üzembe helyezéstől számított 30 napon belül regisztrálja a terméket az SMA Online Service Centerben, azaz a garancia összesen 10 év. További információk a következő oldalon találhatók: https://www.sma.de/en/service-support/warranty-cover-home.

A teljesítménygarancia időtartama 12 év.


Mennyi ideig tárolható egy akkumulátormodul, mielőtt aZ üzemképessége csökkenne?

Ennél a terméknél nem szabad túllépni a 6 hónapos tárolási időt. Az akkumulátort a gyártás dátumától számított 9 hónapon belül telepíteni kell. A gyártási dátum megtalálható a dobozon vagy a termék típustábláján.


Milyen tanúsítványokkal rendelkezik az SMA Home Storage?

Az SMA Home Storage kifejezetten az európai országokban való használatra készült, és számos európai és nemzetközi szabványnak megfelelően tanúsított:

 • IEC 62477

 • IEC 62619

 • VDE 2510-50

 • UN38.3

A tanúsítvány hamarosan elérhető lesz a termék letöltési területén.


Lehetséges-e az SMA Home Storage aktuális töltöttségi állapotának (SOC) kijelzése a LED-eken keresztül?

Az aktuális töltöttségi állapot (SOC) nyomon követhető és megtekinthető a Sunny Portal energiafelügyeletén vagy az SMA Energy alkalmazáson keresztül.


Lehet-e további akkumulátormodulokat integrálni egy meglévő energiaház-rendszerbe?

Igen, az első telepítéstől számított két éven belül lehetőség van a telepített rendszer kapacitásának kibővítésére. Ez lehetővé teszi, hogy a rendszert az Ön egyéni igényeihez igazítsa és optimalizálja.


Hogyan történik az SMA Home Storage ártalmatlanítása?

A leszerelt SMA Home Storage rendszer ártalmatlanítását maga az SMA nem tudja elvégezni, azt kizárólag az ártalmatlanítási szolgáltatásokat nyújtó helyi cégeken keresztül lehet elvégeztetni. Minden országnak megvannak a saját ártalmatlanításra vonatkozó előírásai, amelyeket figyelembe kell venni, és amelyeket az SMA betart. További információk hamarosan elérhetők lesznek a termék letöltési területén.


Létezik speciális képzés az SMA Home Storage-re vonatkozóan?

Az SMA Solar Academy webináriumok és képzések sorozatát kínálja az SMA Home Energy Solutions rendszerre vonatkozóan: https://solaracademy.sma.de/trainingsangebot.html.

Oktatóink szívesen válaszolnak az SMA Home Storage rendszerrel kapcsolatos műszaki és általános kérdéseire.


Biztonságot nyújt az SMA Home Storage áramkimaradás esetén?

Az SMA Home Storage segítségével a berendezésüzemeltetők optimálisan felkészültek az áramkimaradásra. A rendszer nagy áramerőssége és magas feszültsége miatt a maximális teljesítménynek elegendőnek kell lennie a háztartásban található összes szokásos készülékhez. Az egyes biztonsági mentési opciók az inverter termékoldalán találhatók.


Rendelkezik az SMA Home Storage külső feszültség nélküli indítás képességével?

Igen, az SMA Home Storage külső feszültség nélküli indítás funkcióval rendelkezik. Ez a funkció manuálisan aktiválható a terméken. Ezenkívül a rendszer hibrid inverterei napkeltekor automatikusan bekapcsolnak.


Felhasználható az SMA Home Storage akkumulátoros kapacitása hőszivattyúk integrálására?

Igen, az SMA Home Storage használható a rendszerben lévő hőszivattyú ellátására. A csatlakozás vagy a kommunikáció a Sunny Home Manager 2.0-n vagy az inverter digitális bemenetén keresztül történik.


Lehet elektromos járművet tölteni az SMA Home Storage készülékkel?

Igen, az SMA Home Storage lehetővé teszi az elektromos járművek töltését. A töltési módot az SMA EV Charger beállításaiban „Gyorstöltés” vagy „Intelligens töltés - töltés a cél előírásával” értékre kell állítani.


Kínál az SMA Home Storage utólagos felszerelési lehetőségeket?

Az SMA Home Storage modulok csak a jelenlegi SMA hibrid inverterekkel kompatibilisek, pontosabban a Sunny Tripower Smart Energy és Sunny Boy Smart Energy modellekkel. A Sunny Boy Storage modellekkel (SBS2.5-1VL-10 és SBS3.7-10-SBS6.0-10) utólag nem szerelhetők fel.


Használhatom az SMA Home Storage rendszeremet PV-rendszer nélkül is?

Igen, az SMA Home Storage használható csak SMA hibrid inverterekkel. Az inverterek használhatók kizárólag akkumulátoros inverterként is, PV-csatlakozás nélkül.


Az SMA Smart Connected elérhető az SMA Home Storage rendszerrel?

Igen, az SMA Smart Connected prémium felügyeleti szolgáltatást az SMA Home Storage szolgáltatással együtt kínáljuk. Ha az akkumulátor hibát vagy hibajelzést jelez, a szerelő e-mailben részletes jelentést kap a fellépő eseményről. Ha a szerelő kapcsolatba lép az SMA Online Service Centerrel vagy az SMA Service Line-val, a hibás modul cseréjét kezdeményezik. A csere automatikus kiszállítása egy jövőbeli frissítés alkalmával fog megvalósulni. Az SMA Smart Connected a Sunny Portalon keresztül aktiválható.


Műszaki

Hogyan lehet beállítani az akkumulátormodulok közötti kábel hosszát?

A közvetlenül egymásra szerelt akkumulátor-modulok közötti egyenáramú és kommunikációs kábelek kedvezőtlen körülmények között túl rövidek vagy túl hosszúak lehetnek.

A túl rövid vagy túl hosszú kábelek elkerülése érdekében az egyenáramú és a kommunikációs kábelek hosszát az alábbiak szerint lehet beállítani:

Lazítsa meg a házon a tömszelencét. Szükség esetén tolja be a kábel túlzottan hosszú részét a házba, vagy húzza ki a túl rövid kábeleket. Húzza meg szorosan a tömszelencéket. Ez biztosítja a feszülésmentesítést.

Miért csökken a töltési teljesítmény 90 %-os töltöttségi állapot (SOC) esetén?

Az akkumulátor védelme érdekében a töltési teljesítmény jelenleg 4 A-ra van korlátozva legalább 90%-os töltöttségi állapot (SOC) mellett. Az SMA egy optimalizált töltési stratégián dolgozik, amely egy későbbi időpontban szoftverfrissítéssel beállítható.


Milyen inverterekkel kompatibilis az SMA Home Storage?

Az SMA Home Storage kompatibilis az SMA hibrid invertereivel: a Sunny Boy Smart Energy és Sunny Tripower Smart Energy modellekkel.


Hány teljes töltési és kisütési ciklusra vonatkozik a garancia?

Az SMA 1 kWh hasznos kapacitásonként 7,2 MWh bruttó villamos energiát garantál. A maximális energiafelhasználás után a termék megtartja hasznos kapacitásának legalább 60 százalékát (élettartam vége). Az energiateljesítmény 8000 teljes töltési és kisütési ciklusnak felel meg.


Milyen energiakapacitások állnak rendelkezésre az SMA Home Storage számára?

Az SMA Home Storage egyenként 3,28 kWh kapacitású modulokat kínál. Ezeket a modulokat kombinálva különböző összkapacitások érhetők el: 2 modul 6,56 kWh, 3 modul 9,84 kWh, 4 modul 13,12 kWh és 5 modul 16,4 kWh kapacitást biztosít. A Sunny Boy Smart Energy-vel kombinálva az SMA Home Storage Solution 1-4 akkumulátormodul felhasználását támogatja, míg a Sunny Tripower Smart Energy-vel kombinálva 2-5 akkumulátormodul használatát teszi lehetővé.


Milyen hőmérséklet-tartományban üzemeltethető az akkumulátor?

Az SMA Home Storage optimális teljesítménye 15 °C és 45 °C között garantált. Az SMA Home Storage IP65-ös védettségi besorolással rendelkezik, és kültéren is telepíthető. A kisütés -10 °C és 50 °C között, a töltés pedig 0 °C és 50 °C között lehetséges. A üzemi hőmérséklet-tartomány -20 °C-tól 60 °C-ig terjed.


Nagyobb kapacitás esetén lehetséges a párhuzamos kapcsolás?

A tárolórendszerek párhuzamos kapcsolása nem lehetséges. Ehelyett az SMA Home Storage 3,28 kWh és 16,4 kWh közötti moduláris kapacitása használható.


SMA Home Storage

Letöltések

Rendszertervezés a Sunny Design-nal

Rendszertervezés a Sunny Design-nal

A Sunny Design-nal néhány kattintásra testreszabott napelemes rendszerek hozhatók létre, melyek a tárolókat és az elektromobilitást is magukba foglalják.

Rendszer megtervezése most
Szakipari vállalkozóknak és napelemes rendszerek tervezőinek

Szakipari vállalkozóknak és napelemes rendszerek tervezőinek

Keresse meg a megfelelő SMA kereskedelmi partnert most.

Kereskedelmi partner keresése most