Integrált intelligencia a jövőbiztos rendszerkialakításért

Sunny Tripower X 12 / 15 / 20 / 25

A kereskedelmi energiatermelés és energiamenedzsment legújabb megoldása.

Az új Sunny Tripower X innovatív rendszermegoldást nyújt az ipari és a nagyobb lakossági napelemes rendszerek számára. A Sunny Portal powered by ennexOS rendszerhez hozzáférő integrált System Manager funkció akár öt SMA invertert és egy Energy Metert is képes felügyelni. Mindez lehetővé teszi a hatásos és a meddő teljesítmény dinamikus szabályozását az SMA Dynamic Power Control segítségével. A széles bemeneti feszültségtartománynak és a magas bemeneti áramerősség-tartománynak köszönhetően ez a rendszermegoldás kompatibilis a legújabb generációs, nagy teljesítményű napelem modulokkal is. Az újszerű házkialakítás hatékony hűtést biztosít az elektronikus részegységeknek, így a Sunny Tripower X élettartama maximális lehet.

Az üzembe helyezés gyorsan, könnyen, központilag végezhető el a rendszer összes eszközére. Üzem közben a felhasználók a különböző integrált szoftveres megoldások előnyeit élvezhetik: az SMA ShadeFix akár részleges árnyékolás esetén is javítja a PV-hozamokat, míg az SMA ArcFix képes hatékonyan felismerni az esetlegesen megjelenő elektromos íveket, és megbízhatóan csökkenteni a tűzveszélyt.

Jó tudni

A piaci bevezetéshez:

Ingyenes SMA Dynamic Power Control szoftver

SMA Dynamic Power Control

További előnyök

Integrált rendszerkezelő

 • Felügyelet és vezérlés akár 5 inverter számára (max. 135 kVA) is
 • Közvetlen hozzáférés a Sunny Portal powered by ennexOS rendszerhez
 • SMA Dynamic Power Control

Integrált biztonság

 • SMA ArcFix ívvédelmi funkció
 • DC túlfeszültség-védelem (opcionális)
 • Egyszerűsített hálózati- és rendszervédelem

Maximális hozamok

 • Hozamnövelés az integrált SMA ShadeFix segítségével
 • Közvetlen értékesítés az SMA SPOT használatával
 • SMA Smart Connected

Fokozottabb rugalmasság

 • 3 MPP-követő
 • Magas bemeneti áram a nagy teljesítményű PV-modulok számára
 • Moduláris bővíthetőség a jövőbeli energiakezelési funkciók számára

Sunny Tripower X

GYIK

Általános tudnivalók

Vannak integrálva túlfeszültség-levezetők?

A túlfeszültség-levezetők opcionálisan az egyenáramú oldalra integrálhatók. A Sunny Tripower X-hez tartozékként 1+2. típusú és 2. típusú túlfeszültség-levezetőket kínálunk.


Mekkora a Sunny Tripower X zajkibocsátása?

A zajkibocsátás kisebb, mint 59 dB(A). A részleteket lásd az adatlapon.


Meghosszabbítható a Sunny Tripower X garanciája?

Igen, 10, 15 és 20 éves garanciahosszabbítás lehetséges. Ez az SMA-nál vásárolható meg: https://my.sma-service.com/s/osc-30-warranty-extension


Meddig érvényes a Sunny Tripower X garanciája?

A Sunny Tripower X alapértelmezett garanciája 5 évre szól.


Kompatibilitás

A Sunny Tripower X a Sunny Tripower Smart Energy-vel köthető egy rendszerbe?

Igen, a Sunny Tripower X a Sunny Home Manager 2.0 segítségével köthető a Sunny Tripower Smart Energyvel egy rendszerbe.


A Sunny Tripower X az SMA EV Charger-rel együtt is használható?

Igen, a Sunny Tripower X a Sunny Home Manager 2.0 segítségével használható együtt az SMA EV Charger-rel.


A Sunny Tripower X kompatibilis az SMA Home Managerrel?

Igen, a Sunny Tripower X alkalmazható SMA Home Managerrel rendelkező rendszerekben. Ennek előfeltétele, hogy a Sunny Tripower X-et alárendelt inverterként konfigurálják.


A Sunny Tripower X kompatibilis az SMA Sensor Module-lal (MD.SEN-40)?

Igen, az SMA Sensor Module tartozékként kapható a Sunny Tripower X készülékhez. A használatra a következő korlátozások vonatkoznak:

 • Az MD.SEN-40 modul kompatibilis az A3 vagy annál újabb hardververzóval ellátott Sunny Tripower X 12/15/20/25 készülékekkel. A hardververzió az SMA Sensor Module csomagolásán található címkén olvasható.

 • Ha az SMA Sensor Module-t a Sunny Tripower X rendszerben használja, akkor az SMA Sensor Module analóg bemenetére kizárólag áramjelekkel rendelkező jelforrásokat (pl. besugárzás érzékelőket) csatlakoztathat.

 • Az SMA Sensor Module S0 interfésze nem használható a Sunny Tripower X esetében. Így az SMA Sensor Module S0 interfészéhez csatlakoztatott szélérzékelő vagy energiafogyasztás-mérő nem működtethető a Sunny Tripower X rendszerrel.


System Manager

A Sunny Boy Storage az üzembe helyezés és a Sunny Tripower X konfigurálása után System Managerként (Sunny Home Manager nélküli berendezésekben) készenléti üzemre áll. Mit tegyek, ha azt akarom, hogy a Sunny Boy Storage üzemelni kezdjen?

A Sunny Boy Storage beindításához a Sunny Boy Storage akkumulátoros inverterben a hatásos teljesítmény alapértéke üzemmód paramétert Külső megadás értékről Ki értékre kell állítani.


Mi a System Manager?

Az SMA System Manager egy energiafogyasztás-mérővel együtt végzi a szabályozást a hálózati csatlakozási ponton, és alárendelt inverterek vezérlésére és szabályozására szolgál. Ezenkívül a System Manager átveszi a rendszerfelügyeletet és a kommunikációt a Sunny Portal powered by ennexOS portállal.

Az SMA Data Manager vagy a Sunny Tripower X jelenleg System Managerként konfigurálhatók. További készülékek következnek.

A Sunny Home Manager fölérendelt készülékként használható, de nem tölti be teljes mértékben a System Manager szerepét. A Sunny Home Manager nem használható többek között meddő teljesítmény szabályozásra.


Hogyan konfigurálhatom a Sunny Tripower X-es rendszereket a VDE-AR-N-4105 szerint?

Az SMA System Manager üzembe helyezési asszisztense a VDE-AR-N-4110 szerinti meddő teljesítmény szabályozás konfigurációjára van beállítva. A VDE-AR-N-4110 a hálózati csatlakozási pontot határozza meg a hálózati rendszer szolgáltatások referenciapontjaként. Ezért az üzembe helyezési asszisztens és a hálózati rendszerszolgáltatási konfigurációs asszisztens nem használható a VDE-AR-N-4105 szerinti kisfeszültségű hálózaton lévő berendezések meddő teljesítmény szabályozásának konfigurálására. Az üzembe helyezési asszisztenssel vagy a hálózati rendszerszolgáltatási konfigurációs asszisztenssel kizárólag a hálózati csatlakozási pont hatásos teljesítmény szabályozásának beállítása végezhető el.

A System Managerrel és anélkül működő rendszerek VDE-AR-N-4105 szerinti konfigurálásának részletes eljárását itt ismertetjük: https://files.sma.de/assets/280451.pdf


Alárendelt inverter

Hogy tudom beállítani az országspecifikus adatcsoportot egy alárendelt inverterhez?

A ≤ 02.02.06.R firmware-verziójú inverterek esetében az országspecifikus adatcsoportot az üzembe helyezési varázsló lefuttatása után egységszinten kell beállítani a Országspecifikus adatcsoport beállítása paraméteren keresztül.

A 03.02.08.R firmware-verziótól az alárendelt inverterek országspecifikus adatcsoportja az üzembe helyezési varázsló segítségével állítható be.


Kommunikáció

Miért nem érem már el a Sunny Tripower X-et a http://SMA[sorozatszám] vagy a http://SMA[sorozatszám].local oldalon keresztül?

A 03.02.07.R firmwareverziótól kezdve a Sunny Tripower X átviteli protokollja a http-ről a https biztonságos átviteli protokollra változott. A Sunny Tripower X felhasználói felülete a 03.02.07.R firmwareverziótól a https://SMA[sorozatszám] vagy a https://SMA[sorozatszám].local oldalon keresztül érhető el.


Külső I/O rendszerek

A hálózatüzemeltetők analóg jelei számára közvetlenül csatlakoztatható MOXA vagy WAGO eszköz Modbuson a Sunny Tripower X-hez (Data Manager nélkül)?

Igen, ez probléma nélkül lehetséges.


Sunny Tripower X

Letöltések

Használati utasítás

Használati utasítás

A használati utasítás mostantól elektronikus formában is elérhető.

Használati utasítás

Rendszertervezés a Sunny Design-nal

A Sunny Design-nal néhány kattintással testreszabott napelemes rendszerek hozhatók létre, melyek a tárolókat és az elektromobilitást is magukba foglalják.

Rendszer tervezése most

Szakipari vállalkozóknak és napelemes rendszerek tervezőinek

Keresse meg a megfelelő SMA kereskedelmi partnert most!

Kereskedelmi partner keresése most