Napenergia a tetőről

Napenergia a tetőről

A Butterweck-Werner család a napenergia mellett döntött. Napelemes rendszerük, melyet fokozatosan energiamenedzsment rendszerrel és akkumulátoros tárolórendszerrel bővítettek ki, biztosítja, hogy szinte egyáltalán ne kelljen már áramot vásárolniuk a hálózatból.

A kasseli (Németország) Butterweck-Werner család már új építésű otthonuk 2009-es megtervezésekor biztos volt benne, hogy szükségük van napelemes rendszerre. Butterweck-Wernerék számára ugyanis a fenntartható élet, valamint a környezet és az éghajlat lehető legkisebb terhelése olyan életfilozófia, amelyet fiuknak is át szándékoznak adni. A háromtagú család célja, hogy a saját termelésű napenergia legnagyobb részét közvetlenül otthon használják fel, és jelentős megtakarítást érjenek el az energiaköltségekben.

Áram a tetőről a mosógép, mosogatógép és társai számára.

Az új házban önálló, zöld áramellátást építenek ki. A 13,455 kWp teljesítményű napelemes rendszer évente kb. 11033 kWh napenergiát termel, és a mosó- és mosogatógépet a tetőről származó árammal látja el. A saját termelésű zöld áramot a fűtésben és a melegvíztermelésben is használják.

Célkitűzések

A saját háztartás klímasemleges, költséghatékony üzemeltetése saját termelésű napenergiával. Függetlenség az áramszolgáltatótól.

A megoldás

Egy SMA Home Energy Solution, amelyet moduláris módon hozzáillő akkumulátoros tárolórendszerrel és intelligens energiamenedzsmenttel bővítettek.

Az eredmény

  1. ≥ akár 90%-os sajátáram-ellátás
  2. Az áramköltségek havi 20 € alá csökkentek
  3. A rendszer része az elektromos autó töltése is, ami a szolárárammal környezet- és éghajlatkímélő módon történhet, tovább javítva a család ökológiai mérlegét.

Az akkumulátoros tárolórendszer és az elektromos autó (csaknem) tökéletessé teszi a fenntartható életet

Néhány éve egy akkumulátoros tárolórendszer is része a Butterweck-Werner család energetikai rendszerének. A klímatudatos családot ugyanis zavarta, hogy naplemente után a napenergia már nem volt használható. Amint eljött az idő az akkumulátoros tárolórendszerre, azonnal cselekedtek, és napelemes rendszerüket hozzáillő akkumulátorral egészítették ki. A mosógép immár esténként is működhet a korábban eltárolt szolárárammal.

Nem régóta pedig a család tankolni is napenergiát tankol. Saját személyes függetlenségi nyilatkozatukat egy elektromos autó teszi teljessé: azóta fosszilis tüzelőanyag-fogyasztásuk annyira alacsony, hogy maguk is alig hiszik el. A háztartás 90 százalékban önellátóan működik. És mindezt a Nap erejével!

A Butterweck-Werner család a napenergia mellett döntött.

Az öntanuló energiamenedzsment rendszer, melynek intelligens agyát a Sunny Home Manager 2.0 alkotja, pontosan vezérli a csatlakoztatott eszközöket éppúgy, mint az elektromos autó töltési folyamatát. A rendelkezésre álló energia figyelembe vételével a rendszer igazodik a háztulajdonosok fogyasztási viselkedéséhez és a felhasználók kívánságaihoz. A vezérelv mindig az, hogy a lehető legnagyobb mennyiségű napenergiát használják. A tárolórendszer pozitív mellékhatása: a Butterweck-Werner családnál a ritka áramszünetek idején sem alszanak ki a fények.

„Napenergiát használunk az áramtermelésre, melegvízkészítésre, fűtésre és elektromobilitásra is. Így függetlenné válhatunk a fosszilis tüzelőanyagoktól és a növekvő költségektől, egyben magunk is alakíthatjuk az energetikai átállást.”

Butterweck-Werner család

Butterweck-Wernerék igazi napenergia-rajongók, így természetesen szívesen követik nyomon napelemes rendszerük működését. Ezt mindenhol megtehetik: otthon, útközben, sőt, ha szeretnék, még vakáció közben is. Mindezt a rendszeradatokat mobil módon megjelenítő felügyeleti eszköz, a Sunny Portal teszi lehetővé, akár mobiltelefonon, akár táblagépen. Ebben a legfontosabb rendszeradatok mindig láthatók, és valós időben követhető, hogy a rendszer éppen mennyi energiát termel, és mi történik ezzel az energiával. Az önfogyasztás különösen fontos számukra, emellett a napelemes rendszerrel megtakarítható CO2 mennyiség is jelentős mutatószám az egész családnak.

Takarítsa meg energiaköltségeinek akár 80%-át napenergia használatával!

SMA Home Energy Solution

Takarítsa meg energiaköltségeinek akár 80%-át napenergia használatával!

Ismerje meg most
Szívesen segítséget nyújtunk Önnek energiaprojektjében!

Kapcsolat

Szívesen segítséget nyújtunk Önnek energiaprojektjében!

Kapcsolatfelvétel most