Elektromos áram, fűtés és mobilitás - a Seeger családnál minden villamos energiával működik

A napenergia maximális felhasználása és folyamatos nyomon követése

Elektromos áram, fűtés és mobilitás - a Seeger családnál minden villamos energiával működik

A Seeger család házának tetején kiépített fotovoltaikus rendszer szorgalmasan termeli az elektromos áramot. Marek Seeger az okostelefonjára néz, és az SMA Energy alkalmazásban ellenőrzi az elektromos autó töltöttségi szintjét. Indulásra kész, így a gyerekeket elviheti az edzésre. A szennyes már kimosva és az edények elmosva - napenergiával.

Elektromos áram, fűtés és mobilitás - a Seeger családnál minden villamos energiával működik. Seegerék a napközben megtermelt napenergiát elektromos háztartási készülékeikhez, hőszivattyús fűtéshez és meleg víz előállításhoz, valamint elektromos autójuk töltéséhez használják. Este vagy amikor kevés a napfény, az áramot az akkumulátortároló rendszer biztosítja.

Az SMA Home Energy Solution áttekintése

  • Jelenleg 9,75 kWp teljesítményű PV-rendszer, amely évente mintegy 9 000 kWh villamos energiát termel (tervezett bővítése 25 kWp-ra)

  • Sunny Tripower Smart Energy hibrid inverter integrált tartalék energiaellátási funkcióval és kompatibilis akkumulátorral

  • SMA EV Charger töltési megoldás az elektromobilitáshoz

  • Energiamenedzsement Sunny Home Manager 2.0 rendszerrel

A célkitűzések

A saját napenergia optimális felhasználása elektromos áram, fűtés és mobilitás céljára.

A megoldás

A modulárisan bővíthető SMA Home Energy Solution a napenergia-termelést hőszivattyúval és elektromobilitással ötvözi. Az SMA Energy alkalmazással bármikor szemmel tarthatja rendszerét.

Az eredmény

  • Klímabarát áramellátás
  • Energiafüggetlenség, akár 100 százalékos önellátás a napsütéses hónapokban, márciustól októberig
  • Akár 80 százalékos áramköltség-megtakarítás

"Minden elektromos árammal működik. Ezért döntöttünk már a kezdetektől fogva a napelemes rendszer mellett. És hogy mindennek értelme legyen, egy tároló is tartozik hozzá. Ez azt jelenti, hogy a lehető legnagyobb mértékben függetlenek vagyunk a külső áramellátástól, és rendelkezünk vészhelyzeti áramellátással is. Ez igazán remek."

Marek Seeger

Elektromos áram, fűtés és mobilitás - a Seeger családnál minden villamos energiával működik

Az SMA Home Energy Solution megoldásával a Seeger család függetlenné tette magát - a közcélú villamoshálózatból származó elektromos áramtól és az emelkedő villamosenergia-áraktól

Amikor a házat építették, az volt a terv, hogy a nap bármely napszakában képesek legyen optimálisan napenergiát termelni. Mivel a tető kelet-nyugati tájolású, a PV-modulokat reggeltől estig süti a nap. A család tudatosan kerülte az olyan extrákat, mint pl. a kémény: nem szerették volna, hogy a kémény vagy parabolaantenna árnyékot vessen a PV-modulokra.

A Seeger család intelligens energiamenedzsere pontosan tudja, hogy a fotovoltaikus rendszer mennyi áramot termel, mennyi energiára van szüksége a háztartási készülékeknek, és mikor kell esetleg áramot vételezni a közcélú villamoshálózatból: a Sunny Home Manager 2.0 úgy szabályozza a háztartásban az energiafolyamatokat, hogy a napenergia mindig a lehető legjobb módon kerüljön felhasználásra, és ezeket megjeleníti a Sunny Portal felügyeleti eszközben és az SMA Energy alkalmazásban. Ez azt jelenti, hogy a Seeger család számára mindig elérhetők a PV-rendszerük adatai. Ezáltal a Seeger család energiaköltségeinek akár 80 százalékát is megtakaríthatja.

"Az alkalmazásban pontosan látom, hogy pillanatnyilag mennyi elektromos áramot használok, és mennyit termelek. Így például meg tudom tervezni, hogy mikor mosok, és mikor töltöm az elektromos autót."

Marek Seeger

Az alkalmazásban pontosan látom, hogy pillanatnyilag mennyi elektromos áramot használok, és mennyit termelek.

Az SMA Home Energy Solution előnyei

Ha a fotovoltaikus rendszer több elektromos áramot termel, mint amennyire a Seeger családnak saját fogyasztásához szüksége van, a fel nem használt energiát betáplálják a hálózatba. Így további jövedelemre tehetnek szert.

A moduláris, bővíthető SMA Home Energy Solution háromszorosan megtérül a Seeger család számára:

  • A tetőre telepített fotovoltaikus rendszer és az energiatároló rendszer függetlenné teszi őket a közcélú villamos hálózatból történő vételezéstől.

  • Otthonukat közvetlenül helyben látják el zöld napenergiával, ezáltal támogatják az energetikai átállást.

  • A beépített tartalékáram funkcióval a háztartás energiaellátása akkor is megbízhatóan biztosított, ha a közcélú villamos hálózat meghibásodik.

SMA Smart Connected automatikus inverterfelügyelet

SMA Smart Connected automatikus inverterfelügyelet

Hiba esetén az ingyenes és automatikus SMA Smart Connected inverterfelügyeleti rendszer tájékoztatja a Seeger családot és a szerelőt a rendellenességekről, és azonnal megfelelő hibaelemzést ad a szerelőnek. Ez lehetővé teszi a hibák gyors elhárítását. Elvégre a Seeger család saját otthonával aktív szerepet akar vállalni az energetikai átállás alakításában.

Tekintse meg most a dokumentációt

SMA Home Energy Solution

SMA Home Energy Solution

Takarítsa meg energiaköltségeinek akár 80%-át napenergia használatával.

Ismerje meg most